Μια ανάσα από την 1η θέση τερμάτισε η Pandora στο διαγωνισμό Robocup Rescue 2015 στην κατηγορία της Αυτονομίας, συναγωνιζόμενη 11 ομάδες από πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Ο διαγωνισμός, που φέτος έλαβε χώρα στο Hefei της Κίνας, δοκιμάζει τις διασωστικές ικανότητες ρομποτικών οχημάτων σε ένα άγνωστο αστικό περιβάλλον που έχει υποστεί καταστροφές (USAR).

Η Pandora τερμάτισε 2η, μόλις 2.5 βαθμούς λιγότερους από την ομάδα Hector του TU Darmstadt. Οι ίδιοι οι κριτές παρατήρησαν τη δυσκολία στη διάκριση των επιδόσεων των 2 ομάδων, δηλώνοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν οριακή ισοπαλία.
Επαινεθήκαμε από τους κριτές επίσης για την αναγνώριση θυμάτων μέσω οπτικών κι ηχητικών ερεθισμάτων στους προκριματικούς γύρους. Εξάλλου στις τεχνικές αυτές, όπως και στη σημασιολογική χαρτογράφηση του χώρου πλοήγησης του ρομπότ, η Pandora αποτελεί πρωτοπόρο.

Μια χρονιά ακόμα ολοκληρώνεται και η ομάδα, διατηρώντας το πάθος για τη ρομποτική αμείωτο, συνεχίζει ακάθεκτη τη σκληρή δουλειά προσδοκώντας διαρκώς υψηλότερες διακρίσεις. Επόμενος στόχος: η κατάκτηση του RoboCup 2016 στη Λειψία της Γερμανίας!
Οι προσπάθειές μας δε θα καρποφορούσαν βεβαίως, δίχως την ευγενική χορηγία της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ και των υπολοίπων χορηγών μας. Τους ευχαριστούμε λοιπόν θερμά που, εν μέσω των οικονομικών δυσκολιών της χώρας μας, εκείνοι πίστεψαν σε μας και μας στήριξαν.